|
Stickers in ziekenhuizen en apotheken |
|
|
|
Stickers worden voor allerlei doeleinden en in allerlei branches gebruikt. Vaak sta je er niet eens bij stil waar je ze allemaal tegen kunt komen. Zo zie je in ziekenhuizen en apotheken ook allerlei stickers. In dit blog vertellen we daar meer over. |
In ziekenhuizen worden stickers onder andere gebruikt om informatie over patiënten te verzamelen. Moet je bloedprikken om te kijken of je iets mankeert, dan worden de reageerbuisjes met bloed voorzien van etiketten met daarop jouw gegevens. Zo kan de uitslag na onderzoek worden gekoppeld aan jouw medisch dossier. Ook als je bijvoorbeeld urine moet inleveren, wordt dit van stickers voorzien. Ook als er röntgenfoto's of MRI's worden gemaakt, kan het zijn dat deze worden voorzien van stickers. Al worden dat soort dingen tegenwoordig ook steeds vaker digitaal opgeslagen.
Andere stickers in het ziekenhuis
In ziekenhuizen kom je ook verbodsstickers tegen. Bij de ingang zie je vaak stickers met daarop een symbool van verboden te roken. Op sommige afdelingen is het gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan. Ook dat wordt vaak met stickers aangegeven. Ook kun je gebodsstickers tegenkomen, bijvoorbeeld dat handen wassen verplicht is. Op medische apparatuur zitten stickers. Bijvoorbeeld over het gebruik of wanneer de machine gekeurd moet worden. Net als bij gereedschap moeten medische apparaten eens in de zoveel tijd gecontroleerd worden of ze nog naar behoren werken.
Informatie geven met stickers
Andere stickers die je tegen kunt komen in ziekenhuizen zijn pijlen of voetafdrukken om een bepaalde looprichting aan te geven. Daarnaast kan met stickers de naam van een afdeling aangegeven worden of waar de toiletten zijn. Ook kun je lijnen aantreffen waarmee wordt aangegeven waar je moet wachten om de patiënt voor je voldoende privacy te geven.
Stickers in de apotheek
Ook in de apotheek zie je vaak lijnen om aan te geven waar je moet wachten. Op de medicijnen die je meekrijgt zitten ook verschillende stickers. Zo zit er een sticker op waarop jouw gegevens staan en de dosering. Als er bepaalde gevaren kleven aan een medicijn, wordt dat met stickers aangegeven. Zo zijn er medicijnen waarmee je bijvoorbeeld niet mag autorijden of machines mag bedienen. Hiervoor worden vaak stickers gebruikt met een felle kleur, zodat ze goed opvallen.
Andere stickers op medicijnen
Op medicijnen kun je ook nog allerlei andere stickers tegenkomen. Bijvoorbeeld over de toediening van het medicijn, of een medicijn gekoeld bewaard moet worden, of een medicijn ongeschikt is voor zwangere vrouwen, of je geen alcohol mag drinken, et cetera. Daarnaast is de overheid bezig met een plan om op medicijnen een sticker te plakken om mensen erop te attenderen overgebleven medicijnen terug te brengen naar de apotheek. Het doel hierachter is de hoeveelheid medicijnen in het afvalwater terug brengen. Nu gooien veel mensen overbodige medicijnen door de gootsteen of toilet.
Wil je stickers bestellen?
Veel van de stickers die in de apotheek worden gebruikt zitten op rollen. Deze rollen passen in dispensers, waardoor ze gemakkelijk aangebracht kunnen worden. Heb je ook stickers nodig voor in het ziekenhuis of de apotheek? Ga naar de pagina Stickers bestellen. Klik nadat je de vorm en maat hebt bepaald op de optie 'Dit is maatwerk'. Je krijgt dan alle materialen te zien die wij kunnen leveren. Heb je hulp nodig? Dan helpt onze wizard je met het maken van een keuze.
©Foto: Pixabay.com
|
|
|
|
|
|