Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Hoe je stickers kunt gebruiken in de cultuursector | Sticker.nl
 

5 verschillende manieren hoe je stickers kunt gebruiken in de cultuursector

 
Cultuurinstellingen streven altijd naar innovatieve manieren om de educatieve ervaring van bezoekers te verbeteren. Stickers spelen hierbij een essentiële rol. In dit blog lees je waar je stickers allemaal voor kunt gebruiken en welke stickersoort het meest geschikt is voor welke toepassing.
In de cultuursector zijn verschillende soorten organisaties actief:
  • kunstmusea en geschiedenismusea;
  • geclassificeerde sites en monumenten;
  • tijdelijke of reizende tentoonstellingen;
  • erfgoedinterpretatiecentra;
  • hedendaagse kunstgaleries;
  • gespecialiseerde archieven en bibliotheken;
  • locaties voor live-entertainment met erfgoedelementen.
Stickers kunnen op vijf verschillende manieren worden ingezet: om informatie te geven, als (virtuele) gids, voor promotiedoeleinden, om collecties te beheren en bewustzijn te creëren. In dit blog lees je daar meer over en welke stickersoorten het meest geschikt zijn voor een bepaalde toepassing.

Stickers scannen voor meer informatie

In kunstmusea en geschiedenismusea kunnen stickers worden ingezet om informatie over specifieke werken of historische gebeurtenissen weer te geven. Bezoekers kunnen deze stickers scannen met hun smartphone voor meer details, relevante video's of audiofragmenten die een dieper inzicht bieden. Op deze manier wordt leren leuker en toegankelijker.

Stickers als virtuele gids

Voor geclassificeerde sites en monumenten kunnen stickers gebruikt worden als virtuele gidsen. Bezoekers kunnen de stickers volgen doorheen het erfgoed, waarbij ze informatie ontvangen over verschillende aspecten zoals architectuur, geschiedenis of legendes. Dit creëert een boeiende en interactieve ontdekkingstocht.

Verschillende looproutes aangeven met stickers

Tijdelijke tentoonstellingen profiteren ook van de veelzijdigheid van stickers. Het gebruik ervan kan bijvoorbeeld helpen bij het identificeren van verschillende thematische routes binnen de tentoonstelling, waarbij elke route correspondeert met een andere stickerkleur of -vorm. Zo kunnen bezoekers hun eigen unieke pad volgen en zichzelf onderdompelen in de tentoongestelde kunstwerken.
verschillende museu

Maak een speurtocht voor kinderen

Stickers in erfgoedinterpretatiecentra kunnen ook dienen als interactieve speurtochten voor kinderen en gezinnen. Door middel van opdrachten en aanwijzingen op de stickers worden bezoekers uitgenodigd om verschillende voorwerpen of informatiepunten te vinden, wat een boeiende leerervaring creëert.

Meer informatie geven via stickers

Binnen hedendaagse kunstgaleries kunnen stickers worden gebruikt om artistieke concepten of thema's te benadrukken. Bezoekers kunnen de stickers scannen om toegang te krijgen tot extra informatie over de tentoongestelde werken of om multimediale inhoud te verkennen die het creatieve proces achter de kunstwerken illustreert.

Met stickers collecties categoriseren

Gespecialiseerde archieven en bibliotheken kunnen stickers gebruiken als organisatorische hulpmiddelen. Ze kunnen worden gebruikt om collecties te categoriseren, bibliotheekrekken te markeren of aandachtspunten in een archief aan te duiden. Dit vergemakkelijkt het navigeren doorheen de rijke bronnen en verbetert de efficiëntie van onderzoekers.

Bewustzijn creëren met stickers

Ten slotte dragen stickers bij aan het behoud van live-entertainmentlocaties met erfgoedelementen. Door ze strategisch te plaatsen, kan belangrijke informatie over historische betekenis of architecturale kenmerken gecommuniceerd worden naar het publiek. Zo wordt niet alleen bewustzijn gecreëerd, maar ook een gevoel van waardering voor het culturele erfgoed.

Algehele ervaring optimaliseren

Stickers bieden in de culturele en erfgoedsector een schat aan mogelijkheden om bezoekers te betrekken, te informeren en de algehele ervaring te optimaliseren. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen deze stickers op maat worden gemaakt voor elke specifieke context, waardoor ze een onmisbaar hulpmiddel zijn geworden in het bevorderen en behouden van onze rijke culturele en historische erfenis.
verschillende QR-codes

Welke stickersoorten zijn het meest geschikt?

Bij Sticker.nl verkopen we bijna vijftig verschillende stickersoorten. Daardoor is het voor iemand die niet zoveel verstand heeft van stickers best lastig om te bepalen welke stickersoort je het beste kunt gebruiken voor welke toepassing. Vandaar dat wij dat voor jou op een rij hebben gezet. Voor de cultuursector zijn deze stickers het meest nuttig:
  • QR-code stickers;
  • raamstickers;
  • vloerstickers;
  • machinestickers;
  • promotionele stickers;
  • barcodestickers.

Verbeter tentoonstellingen met QR-code stickers

QR-code stickers kunnen worden gebruikt om tentoonstellingen te verbeteren. Met QR-codes kun je extra informatie geven tijdens het bezoeken van kunsttentoonstellingen of musea, of om toegang te krijgen tot aanvullende audio- of video-inhoud, zoals kunstenaarsinterviews of analyses van kunstwerken. QR-codes zijn zeer veelzijdig en compatibel met alle smartphones. Wel kan het zijn dat mensen een aparte app moeten downloaden die de QR-code kan lezen, als dit niet met de gewone camera kan. Bij het bestellen van je QR-code stickers is het belangrijk om veelvoorkomende fouten te vermijden:
  • Kies voor een minimale grootte van 25 millimeter aan elke zijde voor optimale scanbaarheid. Een absolute minimumgrootte van 10 millimeter wordt aanbevolen.
  • Onze op maat gemaakte QR-code stickerproductie kan variabele gegevens bevatten, zoals verschillende QR-code tags en beschrijvende tekst. QR-code stickers met variabele data kun je alleen via een offerte bestellen.
  • Voor binnen- of buitengebruik raden we high tack vinyl aan. Dit heeft een sterke lijmlaag dan gewoon vinyl. Daardoor blijven deze stickers nog beter plakken. Ook wordt high tack vinyl altijd afgewerkt met een laminaat dat de print extra beschermt.

Goede bewegwijzering belangrijk voor een optimale ervaring

Bij het bezoeken van een culturele, beschermde of erfgoedsite, speelt de kwaliteit van de bewegwijzering een enorme rol in het creëren van een optimale ervaring voor de bezoekers en het beheersen van het verkeer op de locatie. Elk detail telt. Van instructies met betrekking tot milieubescherming tot informatie over looprichtingen, betaalmethoden en openingstijden. Ook is het belangrijk dat mensen met een handicap juist geïnformeerd worden, om te voorkomen dat zij buitengesloten worden of een nare ervaring ondervinden. Dit kan namelijk het imago van een locatie aantasten. Onze raamstickers, vloerstickers en machinestickers zijn het meest geschikt om op verschillende manieren mensen de weg te wijzen.
verschillende situaties buiten

De voordelen van raamstickers als bewegwijzering

Raamstickers zijn ideaal om bezoekers in een gesloten ruimte te informeren, zoals een museum. Je kunt ze op de glazen wanden van kassa’s plaatsen om openingstijden of betaalmethoden aan te geven. Ook kun je onze raamstickers aan beide zijden bedrukken, zodat je binnen en buiten dezelfde informatie ziet. Daarnaast kun je de kleefzijde bedrukken, waardoor je sticker aan de binnenkant kunt plakken en je de opdruk aan de buitenkant ziet. Hierdoor is je sticker beschermd tegen scheuren en blootstelling aan weersomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat er geen lijmresten op de ramen achterblijven, raden wij lijmvrije raamstickers aan. Deze stickers plakken niet met lijm aan de ondergrond, waardoor je ze kunt verwijderen zonder dat je last hebt van lijmresten. Ook kun je dit soort stickers meerdere keren gebruiken. Voor tijdelijke doeleinden zijn deze stickers ideaal.

Vloerstickers met antisliplaag en extra bescherming

Voor vloeren raden wij onze vloerstickers aan. Ze zijn perfect om belangrijke informatie te benadrukken, bezoekers de weg te wijzen of instructies te geven. Deze stickers worden standaard geleverd met een vloerlaminaat die een antisliplaag bevat, zodat er veilig over de sticker gelopen kan worden. Ook beschermt het laminaat de print, waardoor deze niet slijt en ze bestand zijn tegen water en reinigingsmiddelen, zodat je ze gemakkelijk schoon kunt maken. Voor moeilijk hechtende oppervlakken of oppervlakken die extra weerstand vereisen, bieden we de optie om vloerstickers te printen met een extra krachtige lijmlaag.

Machinestickers kunnen tegen een stootje

Voor buitengebruik raden we onze machinestickers aan, ook wel high tack stickers genoemd. Deze stickers voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om langdurige hechting en weerstand. Ze zijn perfect geschikt voor diverse oppervlakken en zijn ontworpen om te presteren in veeleisende omgevingen. Ook worden deze stickers standaard afgewerkt met een laminaat, dat extra bescherming biedt tegen allerlei invloeden van buitenaf en agressieve vloeistoffen, zoals olie, alcohol en schoonmaakmiddelen.
barcodestickers en souvernirswinkels

Promotionele stickers verkopen of uitdelen

Promotionele stickers zijn essentieel voor de merchandising van culturele instellingen. Ze worden vaak verkocht als souvenirs, maar je kunt ze ook uitdelen. Bij promotionele stickers is het ontwerp belangrijk. Een leuk ontwerp of een mooie stickers zullen mensen eerder ergens opplakken. Als zij dat doen, maken ze gratis reclame voor je. Daarom is het wel belangrijk dat je een naam, een QR-code of een URL van een website of social medium op je sticker zet.

Beheer je collecties bij met barcodestickers

Als je barcodes wil gebruiken om je collecties te beheren, raden wij onze barcodestickers aan. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende barcodestandaarden zoals EAN, ISBN, GTIN, Code 128 en QR-code. Deze stickers zijn verkrijgbaar met een standaard lijmlaag en een sterke lijmlaag. Ook kunnen we unieke barcodestickers produceren met variabele gegevens. Dit betekent dat elke sticker unieke informatie kan bevatten. Deze informatie kan bijvoorbeeld een productcode, naam, prijs of andere alfanumerieke gegevens zijn. Deze kun je niet direct via de website bestellen, maar alleen via een offerteaanvraag.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Stickers met sterke lijm
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen